demake'up oogmake-up reiniger waterproof

Make-up afhalen moeten we allemaal doen. Zelfs als we geen make-up op hebben is het belangrijk dat we iedere avond ons gezicht reiniger. Op zo goed als dagelijkse basis draag ik make-up, en mijn mascara is waterproof. Ik heb mijn favoriet gevonden, de L’Oreal duo-reiniger, maar voor op vakantie vind ik het wel fijn om met wat minder producten te slepen. Toen ik laatst een pakket van Demake’Up won kreeg ik onder andere deze Demake’Up Expert Oogmake-up Reiniger Waterproof, en die ging natuurlijk mee naar Turkije om uit te proberen. Benieuwd wat ik er van vond?

Ik had al eerdere ervaringen met de Demake’Up wattenschijfjes in een potje, waarin de remover al verwerkt is en die waren semi-positief. De waterproof mascara ging er niet zo gemakkelijk af en ik moest dus flink wrijven. Ik was bang dat ik op vakantie niet genoeg had aan deze reiniger, maar besloot de gok te wagen. Dit was het enige product (samen met doekjes) die mee ging in mijn koffer. Het formaat van deze verpakking is namelijk ideaal. De verpakking is niet veel groter dan een normaal wattenschijfje. Wat ik ook fijn vind, de eerste keer dat je de deksel van het potje af draait is de verpakking gesealed. Zo weet je zeker dat de schijfjes niet uitgedroogd zijn voor je ze überhaupt één keer hebt kunnen gebruiken.

Demake'up expert oogmake-up reiniger waterproof Demake'up expert oogmake-up reiniger waterproof

In de verpakking vind je 30 wattenschijfjes, waarin een lotion verwerkt is. Op de verpakking staat dat er 0% parabenen inzitten, en zoals Demake’Up zelf beschrijft zou het een perfecte reiniging zonder wrijven, ultra-doeltreffend en zacht zijn. Én zonder vet effect. Ik ben benieuwd. Bij het eruit halen van de watjes merkte ik op dat ze een stuk dikker zijn dan ik verwacht had. Ik blijf iedere kijken of ik er niet toevallig twee tegelijk pak. Fijn, zeker omdat je het voor je ogen gebruikt. Deze watjes hebben een normaal formaat, met een lijn-structuur aan de ene kant, en een zachte onderkant. Ik testte de Demake’Up Expert Oogmake-up Reiniger Waterproof uit op deze look:

demake'up expert oogmake-up reiniger waterproof

Zoals je ziet, eyeliner, flink wat oogschaudw, waterproof mascara en wenkbrauwpoeder, -potlood en wenkbrauwgel, wat mij betreft een goede test.

demake-up expert oogmake-up reiniger waterproof

En dit is het resultaat nadat ik het watje ongeveer 15 seconden op mijn oog hield, hem zachtjes in een zijwaartse beweging weghaalde en nogmaals over mijn oog ging met het watje. Prima resultaat toch? Ja ik zie nog wat mascara op de onderste wimperrand, en ook bovenaan mijn bovenste wimpers ze ik nog wat eyeliner en mascara zitten. Maar dat heb ik ook wel met andere reinigers, en met nogmaals met het watje over mijn oog gaan en het nareinigen met Bioderma Créaline H2O, wat ik overigens altijd doe is mijn oog schoon. Zeker op vakantie, waar ik toch zo goed als alleen waterproof mascara droeg had ik daar ook minder last van. In principe zou je beide ogen kunnen doen met 1 watje, maar vanuit hygiënisch oogpunt gebruik ik er liever twee. Dat maakt dat je potje met 15x reinigen op is, wat ik vrij snel vind. Voor op vakantie of als ik ergens anders blijf slapen vind ik het wel ideaal, dan hoef je niet te zeulen met watjes en reinigers in losse verpakkingen. Net na het reinigen merk ik een iets vette waas die achter blijft van het product, maar dit trekt binnen een minuut weg en stoort mij niet zo. Ook heb ik geen last van prikkende of rode ogen. Het rood van de adertjes wat je in mijn ogen ziet is van een hele dag lenzen dragen, je ziet de adertjes op de voor-foto ook.

De consumentenadviesprijs is € 3,79. Persoonlijk vind ik dit aan de redelijk dure kant, met losse watjes en een losse reiniger ben ik een stuk goedkoper uit. Ik zal dit product zeker opnieuw aanschaffen voor een komende vakantie, maar voor iedere dag vind ik hem te duur.

3 Reacties aan “Review – Demake’Up Expert Oogmake-up Reiniger Waterproof”

  1. Ik heb ‘m laatst ook geprobeerd en vond het best fijn werken maar kreeg helaas ontzettend jeukende ogen ervan :(. Vind de reinigingsdoekjes van deze lijn wel heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *