Ik heb niet per se een lastige of extreem gevoelige huid, maar toch reageer ik op sommige dingen heftig en wordt door douchen mijn huid erg droog. Huidverzorging waar je je geen zorgen over hoeft te maken over reacties is dan wel fijn. Dermolin is zo’n merk, en vandaag review ik de Dermolin Bodycrème en de Dermolin Herstellende Crème.

Over Dermolin

Dermolin wordt, zoals ze zelf zeggen, gelukkig als wij kunnen genieten van onze huidverzorging. Ze proberen iedereen een zorgeloze huidverzorgingservaring te laten hebben en maken hiervoor gebruik van jarenlange ervaring en dermatologische kennis welke sinds 1990 opgebouwd is. Dat is dus alweer 25 jaar. De producten van Dermolin zouden alleen huidvriendelijke bestandsdelen gebruiken die zacht zouden moeten zijn voor de huid. Klinkt goed toch?

De producten van Dermolin zijn parfum- en zeepvrij en daarnaast maakt Dermolin geen gebruik van kleurstoffen of conserveringen. Hierdoor zouden de producten voor (vrijwel) iedereen geschikt moeten zijn.

Dermolin BodycremeDermolin Bodycreme Dermolin Bodycreme

Dermolin Bodycrème

De bodycrème is speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid. Deze crème is vol, romig en zou de huid niet alleen hydrateren, maar vult ook de huideigen lipiden aan. De bodycrème bevat sheabutter met vitamine A, E en Allantoine wat voor de zachtheid van de huid zou moeten zorgen. Daarnaast bevat het ook Pentavitin® (zorgt voor herstel van de natuurlijke vochtbalans) en Symcalmin® (kalmeert de huid). De crème is pH-neutraal. Kortom, deze Dermolin Bodycrème zou moeten zorgen voor een zachte en soepele huid.

Ik vind hem vooral fijn voor na het douchen, als bodylotion/butter. Zeker na het douchen wordt mijn huid erg droog en trekkerig en kan wel wat extra’s gebruiken. Ik heb een hekel aan bodylotion of bodybutters, omdat ik niet al te veel geduld, en laten we eerlijk wezen, tijd heb na het douchen. Ik douche namelijk ’s morgens en dan kleed je je natuurlijk gelijk aan na het afdrogen. Bij de meeste bodylotions houd je dan een plakkerig gevoel over. Zeker met een skinny jeans heb ik de hele dag het gevoel dat er wat op mijn huid zit. Deze bodycrème geeft me dat gevoel niet. Hij trekt lekker snel in en je kunt je binnen de kortste keren normaal aankleden zonder dat vervelende gevoel! Ik merk dat mijn huid iets rustiger is na het aanbrengen en het strakke gevoel verdwijnt.

Dermolin Bodycreme huidverzorging

De crème is vrij dik, maar heeft wel een romige substantie. Het uitsmeren gaat erg gemakkelijk en met een klein beetje kom je een heel eind.

De adviesprijs is € 10,95 voor 200ml. Ter vergelijking, een body butter van The Body Shop kost je toch al snel € 16,00 voor hetzelfde formaat.

Dermolin Herstellende Creme Dermolin Herstellende Creme huidverzorging dermolin herstellende creme

Dermolin Herstellende Crème

Naast de bodycrème ontving ik ook deze herstellende crème. Wat ik een groot voordeel vind ten opzichte van de bodycrème is dat dit product in een tube komt. Geen gedoe dus met vieze vingers in de pot en een stuk hygiënischer! De Dermolin Herstellende Crème is speciaal ontwikkeld voor de mensen met een droge maar ook gevoelige huid. Hij ondersteunt het herstel van rode en droge plekjes op gezicht en lichaam. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken voor droge of schrale plekjes, maar ook voor ruwe ellebogen, handen of knieën. Ook dit product bevat weer Pentavitin® en Symcalmin®. Volgens Dermolin zou je deze crème in de winter ook kunnen gebruiken als dag- of nachtcrème.

dermolin huidverzorging herstellende creme

De substantie is een stuk meer vloeibaar dan de bodycrème. Hij heeft ook meer een olieachtige basis. Ik vind dit een heerlijk product om te gebruiken als handcrème en ook op mijn ellebogen. Ook de droge voeten/hielen hebben baat bij deze crème. Ik durf hem niet zo goed te proberen op mijn gezicht omdat ik bang ben dat de substantie voor puistjes zal gaan zorgen.

Voor 75ml van de herstellende crème betaal je € 7,50.

Eindoordeel en verkrijgbaarheid

Wat een heerlijke producten zijn dit. Er zit geen echte geur aan, dus perfect om gewoon te gebruiken naast je douchegel/dagelijkse parfum. Ik ben vooral onder de indruk van de bodycrème en vind deze heerlijk om te gebruiken na het douchen. Ik ben heel benieuwd hoe mijn huid er op reageert als het straks weer een stuk warmer wordt, want op de een of andere manier is in de zomer mijn huid een stuk droger als in de winter. De producten zijn gemiddeld geprijsd, maar het geld absoluut waard.

In Nederland is Dermolin verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat, Etos, DA, D.I.O, de Tuinen en in de apotheek. Daarnaast zou je hem ook kunnen bestellen via de webshop van Dermolin. Het merk is overigens ook in meerdere webshops te verkrijgen. De Belgische dames (en heren natuurlijk) zullen Dermolin kunnen vinden in de apotheek en bij Essenza.

3 Reacties aan “Review – Dermolin Huidverzorging”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *