Zoals een aantal van jullie misschien al wel opgemerkt heeft, of weten dat ik ook de eigenaresse ben van Nailoholic, ik ben een nagellakjunkie. Ik vind nagellak geweldig, en nailart is helemaal mijn ding. Ik maakte al eens bloemetjes en een nailart met leuke stipjes, en vandaag laat ik jullie een gemakkelijke manier zien om mooie en redelijk gelijke ronde vormpjes op je nagels te maken.

Dotting tools zijn eigenlijk gewoon een soort prikpennen van vroeger, die je gebruikte om van die mooie gaatjes in het papier te maken, maar dan met een soort bolletje er op. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende maten. Ik kocht deze twee van Essence, welke vrijwel even groot zijn. Bij het maken van de nailart merk je het verschil bijna niet. Ze kosten rond de €2,- per stuk.  Op eBay kun je setjes vinden met verschillende formaten, ik kocht eens setje van 5 tools, met aan beiden kanten een dottingtool. Hierdoor heb je dus 10 verschillende formaten ‘bolletje, en dat voor omgerekend €1,19, inclusief verzending bij verkoper betterdeals255. Deze is alleen nog niet binnen, dus ik ben benieuwd.

Het gebruik van deze tools is echt super-easy. Je kiest de kleuren uit die je voor je nailart wil en gaat aan de slag. Je kunt gewone nagellak gebruiken, je hebt geen sneldrogende nodig zoals bij bijvoorbeeld Konad. Je dipt het puntje met het bolletje in de nagellak en zet een stipje op je nagel, en dit proces haal je tot je het gewenste resultaat bereikt. Told ya it was easy huh?! Gemakkelijker kan bijna niet. En ik heb natuurlijk een voorbeeldje van wat ik met deze tools maakte.

Als eerste deze, een wat oudere foto, maar hij blijft leuk. Ik maakte deze een poosje terug, met het gebruik van de Essence tools. Eerst de roze ondergrondkleur en dan met blauw en donkerroze de stipjes zetten. Zorg er wel voor dat je genoeg nagellak op de tool hebt zitten, anders krijg je een afdruk in het midden omdat daar de nagellak het snelste verdwijnt. De nagellak die ik hier voor gebruikte is van Diamond Cosmetics.

En een hele snelle sneakpeek, morgen komt een tutorial online met daarin een leuke nailart met bloemetjes, gemaakt met onder andere deze dottingtools. De tools kun je nog voor veel meer doeleinden gebruiken, wat dacht je van op een gemakkelijke manier steentjes aanbrengen, marbling etc.

Winnen
En voor de meiden die geen nailart schap van Essence hebben, ik heb van beide tools van Essence dubbel, en deze verloot ik onder de commenters. Zorg dat je een geldig emailadres hebt ingevuld waarop ik je kan bereiken en zeg in je comment ‘Ik doe mee!’. Meedoen kan tot en met maandag 18 april, 00.00.

29 Reacties aan “Review: Dotting Tools”

 1. Wat leuk! Ik ben echt allang op zoek naar zo’n dingen, maar in de Kruidvat bij het schap van Essence ben ik ze nog nooit tegengekomen. Als ik nu stipjes wil zetten op mijn nagels doe ik dat met zo’n satéstokje, het lukt ook, maar toch… Ook om dingetjes in te kleuren heb ik ze al voorbij zien komen en met een satéstokje lukt dit niet echt. Maar ja… Verder wil ik nog heel even zeggen dat je een leuke blog hebt en interessante artikels schrijft! Liefs!

 2. Super leeuk!
  Ik wil deze al wat langer maar toch nog niet gekocht.
  Maar je hebt er zo’n leuke nailart van gemaakt.
  Dus ik doe graag mee!

  xx

 3. Ohh ik wil al zo lang een dotting tool! Die satéprikkers werken gewoon echt niet voor mij 😛 De kruidvat bij mij in de buurt heeft wel een Essence nailart schap, maar deze is zo goed als altijd leeggeroofd 🙁 Dus ik doe mee!! 😀

 4. Ja, ja, ja! Wat een leuke winactie! Ik heb vanmiddag flink wat nagellakjes geshopt! Lijkt me leuk om verschillende creaties te creëren met behulp van de dotting tools. Ik doe mee aan de winactie dus!

 5. Heey,
  heel leuk! ik weet niet of ik van ebay ze mag bestellen… maar die van essence heb ik ook een keer gezien maar heb ze toen laten liggen. en nu? zijn ze weggehaald… maar ik kom niet zo vaak in een andere kruidvat dus ik heb ze nog niet gehaald. ik doe dus heel erg graag mee met je winactie! ik ben ook helemaal gek op nailart! ik ga van het weekend naar een musical en daar wil ik ook een nailart voor maken.
  veel succes nog met uitzoeken!
  liefs, Romy

 6. Oooh wat cool! IK droom al een tijdje van dotting tools… ik heb al meerdere keren bij Kruidvat gekeken, maar zie ze nergens tussen Essence spulletjes liggen 🙁 En eBay is niet aan mij besteed.

 7. Wauw mooi! Ik ben dol op nailart. Hoe mensen dat toch altijd zo goed kunnen! Ik ben echt dol op die stipjes. Lekker vrolijk!!!
  Ik doe dus mee! Het lijkt me echt superleuk om met zo’n ding aan de slag te gaan!!!

  Groetjes!!!

 8. ik doe ook mee,
  ben nu sinds een dag of 5 bezig met het ondekken van mijn nagels,
  heb jaren gebeten en nu zijn ze eindelijk een beetje op conditie,
  en heb het lakken gevonden.
  ben nu wel klaar om een keer nailart te gaan proberen.
  ben er gek op, maar heb het zelf nooit gehad.

 9. Ik doe mee!

  bij ons hebben ze jammer genoeg niet zo’n nailart vak…

  Anders zou ik ze natuurlijk zelf kopen 🙂

 10. Oeh wat leuk! Deze tools zocht ik al heel lang, maar ik kon ze maar niet vinden in de schappen. Wat leuk dat jij ze weg geeft dus ik doe zeker mee!

  Liefs, Nannick

 11. Ahhh die wil ik echt hebben! Ik ga vandaag gelijk kijken of ze die hebben! Zat al te klieren met een ander kwastje enzo, niet handig. Ben ook gelijk via Bloglovin lid geworden van je andere blog 🙂

 12. Ik schaam me dood maar ik heb nog niet van deze tools gehoord haha, maar echt supergaaf. Meestal vond ik nailart altijd een beetje te uitbundig maar nu ik jouw creaties ziet vind het ik wel heel mooi en classy.

  Ik doe zeker mee voor de tools, lijkt me echt gaaf om mee aan de slag te gaan 🙂

 13. Wat leuk dat je er eentje gaat weggeven, ik wil graag mee doen met de actie. Je kunt idd hele leuke dingen ermee maken, ik zou er graag mee aan de prul gaan :D.

  De nailart van bovenste foto is echt leuk! De bloemetjes trouwens ook, ik ben benieuwd wat je allemaal voor creaties hebt gemaakt met je dotting tool. Ik ga even een kijkje nemen op je andere blog.

 14. oh, dit is zooo geweldig !
  Ik doe mee!
  lijkt me superfijn om net zo’n leuke creaties als jou te maken op m’n nagels (;
  x

 15. Ik doe mee!!!
  Eigenlijk lak ik altijd heel saai mijn nagels in 1 kleur, een klein beetje expirimenteren kan vast geen kwaad 😉

 16. wat leuk dat je het verloot, ik wil ook al eens een keer iets orgineels met mijn nagels doen want ik doe het altijd maar in een neutraal kleurtje, beetje saai 😉 met die dotting tools is het gemakkelijker om figuurtjes op je nagels te maken, en mij lukt dat echt niet uit de losse pols! dus ik wil het graag winnen 🙂

  Liefs,myrthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *