kiko face make-up fixer

Finishing sprays zoals MAC Fix+ zijn in het buitenland een hit, maar hier in de Nederlandse bloggers wereld is er een stuk minder over te vinden. En zeker budgetvarianten zijn hier niet echt op de markt. Sinds een tijdje gebruik ik de KIKO Face Make-up Fixer, wat een finishing spray is, en vandaag review ik hem voor jullie.

De verpakking

Zoals alle producten van KIKO komt de Face Make-up Fixer in een zwarte kartonnen verpakking. Ik vind dat altijd net wat extra’s qua luxe geven. In deze kartonnen verpakking zit een zilverkleurige bus. Heel simpel met het logo van KIKO en de naam erop gedrukt. Ik vind dit soort verpakkingen perfect, niet teveel poespas. De bus zelf is mat, maar de dop is glanzend, en als ik heel kieskeurig en pietluttig mag zijn had ik het een mooi detail gevonden als ook de dop mat was geweest, maar verder heb ik niks te klagen.

kiko face make-up fixer

Het product komt in sprayvorm, en de spraydop is simpel, precies zoals bij bijvoorbeeld de meeste haarsprays. Ook hier weer geen poespas. In de bus zit 75ml, wat niet veel lijkt, maar waar je een flinke poos mee kan doen.

De ingrediënten

kiko face make-up fixer ingredienten

Op de kartonnen verpakking staan de ingrediënten gedrukt. Wat me vooral opvalt is dat er vrij veel alcohol is, dat is eigenlijk het eerste echte ingrediënt. De eerste 3 zijn namelijk drijfgassen die nodig zijn voor een spuitbus. Door de grote hoeveelheid alcohol in het product ruik je het ook als je het op spuit, gelukkig trekt dit direct weg. Wel moet je oppassen met een gevoelige huid, naast dat het uitdrogend is kan het ook een irriterend effect geven. Jammer, maar het is wel in meer sprays een van de eerste ingrediënten.

De werking

Het product werkt heel simpel, je doet je make-up zoals gewoonlijk, en als je klaar bent spray je een paar keer deze spray over je gezicht heen. Je hebt maar een klein beetje nodig, ik gebruik meestal ongeveer 4 a 5 sprays voor mijn hele gezicht. Het poederige effect verdwijnt een beetje, maar aan de verdere finish van je huid en foundation wordt verder niets veranderd. De sprays voelen even koud aan op je gezicht en je het duurt een paar seconden tot je huid ‘opdroogt’, maar dan merk je er niets meer van.

Het effect is zo goed als niet op foto vast te leggen, maar ik merk wel degelijk dat mijn make-up langer blijft zitten. Je merkt het vooral in bijvoorbeeld de blush, die minder snel vervaagt. Als ik een lange dag voor de boeg heb dan is dit echt een musthave.

KIKO is verkrijgbaar via de webshop, maar is binnenkort ook verkrijgbaar bij een winkel in Amstelveen en voor deze KIKO Face Make-up Fixer ben je € 7,90 kwijt wat ik een hele redelijke prijs vind.

Heb jij al ervaring met KIKO? En gebruik jij een finishing spray?

9 Reacties aan “Review – KIKO Face Make-up Fixer”

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Review - MUA Pro-Base Fixing Mist - Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *