Heb jij koper (of rood) haar, dan ken je de problemen van deze enorm veel aandacht en onderhoud vragende haarkleur. Een paar keer wassen en de kleur is compleet anders en het koper gaat er enorm snel uit. Ik probeerde deze KIS Kerafresh Copper Color Conditioner uit om te kijken of hiermee mijn haarkleur langer mooi blijft.

Zoals ik al zei vervaagd een kopertint in je haar enorm snel. Zeker als je, net zoals ik, een semi-permanente kleurspoeling neemt. Eerder waren er roodshampoos op de markt die goed hielpen met de kleur mooi te houden, maar deze zijn helaas niet meer te vinden. Dit doordat er kankerverwekkende stoffen in zouden zitten, wat mijn kapster van de groothandel te horen kreeg. We moeten dus op zoek naar een ander product! Ik googlede een beetje en kwam toen de KIS Kerafresh lijn tegen.

Wat is het…

KIS is een kappersmerk wat ik kende via de producten die mijn moeder als kapster gebruikt. Het merk is ontwikkeld met als uitgangspunt een minimum aan ‘cosmetische filmlaagjes’. De naam KIS staat voor Keratin Infusion System, welke in Amerika ontwikkeld is. Alle producten die het merk KIS ontwikkeld zijn dan ook voorzien van dit systeem. Tijdens de ontwikkeling van het merk was het haarherstel het belangrijkste doelpunt en vanuit deze gedachtegang is het merk dan ook ontwikkeld. Ik was dus al bekend met het merk en besloot, na wat overleg, de Kis Kerafresh Copper Color Conditoner te bestellen.

De KIS Kerafresh Color Conditioner is een intensief verzorgende kleurende conditioner en is in de kleuren Zilver, Koper, Rood, As, Violet en Chocolade verkrijgbaar. Het zou het haar intensief voeden en frist gekleurd en natuurhaar weer op.

kis kerafresh color conditioner copper

Hoe gebruik je het…

Het is een vrij simpel te gebruiken product, het moet op gewassen, handdoekdroog haar aangebracht worden en vervolgens laat je het tien minuten intrekken. Ik gebruik het product na het douchen, was mijn haar en na het wassen kam ik het voorzichtig door zodat er geen klitten in zitten. Vervolgens verdeel ik mijn haar in 3 secties, en begin met de onderste laag. Breng het product aan in je haar en kam het voorzichtig door. Onthoud dat er kleurpigmenten in zitten, en dat je er dus voor moet zorgen dat je het goed en evenredig verdeeld. Vervolgens doe je precies hetzelfde bij de twee volgende lagen. Ik ‘draai’ het vervolgens naar boven en zet het vast met een klem zodat het goed in kan trekken. Het wordt aangeraden om handschoenen te gebruiken omdat de kleur af kan geven. Het is eigenlijk een soort dunne haarverf. Pas dus ook op als je het aanbrengt met de spullen om je heen.

kis kerafresh color conditioner copper

Ik draag een oude handdoek om mijn schouders als ik het product ga gebruiken, en zoals je ziet geeft de kleur enorm af. Na het aanbrengen en uitspoelen maak ik met dezelfde handdoek mijn haar zo goed als droog en dan gaat hij direct de wasmachine is. Dan krijg je, mits er niet teveel product op de handdoek gekomen is, het meeste er wel uit, maar ik raad wel aan om oude spullen te gebruiken! Kijk ook uit met je huid, want ook daar geeft het product natuurlijk kleur op af, en rondlopen met oranje vlekken, dat wil niemand.

De flacon zelf vind ik niet zo handig, het pompje is ideaal, maar er zit een sluiting op. De eerste keer dacht ik er niet over na dat hij weer terug moet naar de sluit-stand, en dat is de stand onderaan. Wil je hem dus dicht doen, dan druk je pomp naar beneden en ter gelijkertijd moet je hem dicht draaien. Je haalt er dus nog een extra pomp product uit, en het draaien gaat niet heel erg gemakkelijk. Zeker niet omdat je dus, als je geen product wilt verspillen, een vloeibaar spul in je handen hebt. Ik heb iedere keer meerdere pompjes nodig heb om hem dicht te doen, en bij de laatste keer kreeg ik hem helemaal niet dicht waardoor de flacon nu open (in een plastic zak) in mijn kast staat. Dat kan beter KIS!

KIS kerafresh Color Conditioner Copper

Werkt het…

Of het werkt? Daar kan ik heel duidelijk in zijn. Links zie je mijn haar voor de behandeling, de kleur is enorm vaal geworden en ik ben al weer aardig blond. Hoog tijd voor een bezoekje aan de kapper zou je zeggen. Na deze foto is het nog 1 of twee keer gewassen, dus het haar op voorhand zou waarschijnlijk nog iets valer zijn geweest. Rechts is na de behandeling. Mijn haar is weer prachtig koper. Na de behandeling moet je wel een oude kussensloop om je kussen doen, want ook dan kan de kleur afgeven op kleding en beddengoed.

Na de behandeling merk ik dat mijn haar een soort vettige laag heeft. Het voelt vettig en zwaar aan, maar je ziet niet per se dat het vet is. Ik vind het een naar gevoel en vind het ook echt een nadeel van het product. Naar het schijnt komt dit omdat je haar dan vol vocht zit en zou dit op te lossen zijn door een bepaalde shampoo. Maar dit is voor mij het enige nadeel van het product en ik zou het daarom zeker niet in de kast laten staan.

Ik kocht de KIS Kerafresh Color Conditioner Copper bij Haarshop.nl en het werd netjes de volgende dag bezorgd. Voor een flesje van 250ML betaalde ik € 7,40, wat een aabieding was. Normaal gesproken kost het product bij Haarshop € 10,59. Ik vind het een heel fijn product en raak hierdoor alleen maar benieuwd naar de andere styling producten van KIS!

13 Reacties aan “Review – KIS Kerafresh Color Conditioner Copper”

 1. Ik heb van nature koperblond haar, maar zou graag af en toe iets meer koper in mijn haar willen dan blond. Denk je dat het ook effect heeft op niet gekleurd haar? Vind het effect bij jou wel heel mooi, maar de troep achteraf lijkt me zo’n gedoe.

  • Ik denk het wel! De website van het moedermerk kappers.eu geeft aan dat het ook op natuurlijk haar werkt. Ik durf alleen niet te zeggen of het dan net zo intens is. Als je netjes werkt en goed boven de wasbak blijft valt het mee. En die neem je zo af met een doekje! Ik ben incl douchen (10 min ongeveer) iets minder dan een uur bezig. Waarvan ook 10 min intrekken natuurlijk, en dan maak ik voorzichtig spetters schoon 🙂

 2. hoi als mede koper kleurige was ik benieuwd naar je ervaring. Ik heb in t verleden color gloss gebruikt in de kleur 7.7. Fantastisch omdat dit kleurt en je t door zowel shampoo als cremespoelibg kan doen. Helaas uit de handel. Heb jij nog meer producten voor koper haar getest, ik hoor graag je ervaringen.
  Debbie

 3. Doordat ik hetzelfde probleem heb., Mijn koper kleur niet meer zo makkelijk intens te houden na het wassen zonder de mooie kleur shampoos van vroeger Ben ik ook op dit product gekomen Ik heb mij vooraf goed laten adviseren bij de kappers winkel [ gewoon lekker als een conditioner gebruiken goed doorkammen en 10 min in laten werken ] Nou ik kon wel huilen.!! Ik leek Bassie wel maar dan vreselijk gevlekt ???? Na 3x achter elkaar wassen werd t alleen maar erger De bovenkant bleef een knal oranje vlek en de achter en zijkanten hadden een gelige gloed gekregen In paniek naar mijn kapster geggaan die zelfs met de zilvershampoo van L oreal nog niet een tintje oranje uit die grote vlek kreeg ook niet met highligts Mijn punten lichten wel op Maar bovenop gebeurde niets zelfs mijn hoofdhuid was oranje.! Uiteindelijk een verf erdoorheen en mijn punten bijgewerkt met Goldwell soft collor 8 K Tis best opgelost maar mijn mooie koper kleur is niet meer zo mooi als hij was en nog door alles heen zie je een knallende vlek aan een kant bovenop Dus ik ben helaas niet zo enthousiast

  • Mijn kapster gebruikt de shampoo/conditioner. Vind dat altijd wel fijn, m’n haar wordt er niet vet van en blijft goed in model 🙂

 4. Ik heb de copper variant nu ook twee keer gebruikt omdat mijn kleur vaal geworden was. Het was op aanraden van mijn schoonzusje die kapster is en mijn haar doet. Ik vind het een fijn product wat goed zijn werk doet. Maar ik heb ook dat ‘vette haar’ gevoel. Dat vind ik een groot nadeel. Ik dacht eraan om de volgende keer te mengen met mijn normale conditioner (elvive voor gekleurd haar) in de hoop dan toch wat zachtheid te ervaren. Geen idee of het zal werken. Verder vind ik hem ook niet heel prettig inmasseren. Het voelt alsof je er heel veel van nodig hebt om alles te verdelen.

  • Misschien is de Kis Glamwash in Apricot dan een goede voor je? Ik heb zelf m’n haar al heel lang niet meer koper, maar heb deze in de raspberry variant. Ik meng die met m’n eigen shampoo (puur is bijna magenta haha) voor een pastel roze tint en dat werkt heel goed! Daar wordt m’n haar ook niet vet oid van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *