De paint pots van MAC zijn producten waar ik al veel over gelezen heb, en dan voornamelijk lyrische verhalen. Wat schijnen ze fijn te zijn. Toen ik de mogelijkheid had er eentje aan te schaffen wist ik het dan ook gelijk, die gaat mee naar huis toe. Wat ik helemaal fijn vond was dat het Painterly betroft, en deze stond al een tijdje hoog op mijn wishlist. MAC zelf beschrijft de PaintPots als een gepigmenteerde oogschaduw, creamy tijdens het opbrengen en droogt tot een intense kleur die lang houdt en kleurecht blijft.

Daar ben ik het helemaal mee eens. Painterly is een mooie matte en goed dekkende kleur. Hij is wat donkerder dan mijn huidskleur, maar ik ben dan ook echt een bleekscheet. Het is zoals ik al eerder schreef een creamy product en laat zich heel gemakkelijk aanbrengen. Hierboven ging ik even met mijn vinger over het product, en daarna op mijn hand. Zoals je ziet is hij ook erg goed gepigmenteerd.

De Paint Pots komen in een mooie glazen verpakking en bevatten 5 gram. Ik denk dat ik hier een hele poos mee ga doen, a little goes a long way. Je hebt echt maar weinig nodig van dit product. Je kunt de Paint Pots als oogschaduw gebruiken, maar ook als base. Dat laatste is dan ook hoe ik Painterly zal gaan gebruiken. Er zijn nog een aantal andere kleuren verkrijgbaar en  af en toe zitten er ook Paint Pots bij LE collections. Maar doet hij zijn werk als primer goed…

Daar kan ik volmondig ja opzeggen. Ik gebruikte de aubergine kleur uit het NYC Smokey Greens palette om dat uit te testen. De kleur zelf is namelijk niet heel erg gepigmenteerd. Links zie je een swatch op Painterly en rechts zonder. Op Painterly is de kleur echt een heel stuk feller en komt hij beter uit. Ik dit product zeker vaker als basis gebruiken, en al helemaal als de kleuren niet zo gepigmenteerd zijn. Ik ben om, ik wil er meer! Ik denk dat ik binnenkort Bare Study ook maar eens ga bekijken…

De Paint Pots zijn verkrijgbaar in de MAC store en bij MAC counters en kosten €18,50 per stuk. Ze zijn helaas niet zo goedkoop maar je krijgt wel waar voor je geld.

14 Reacties aan “Review: Mac Paint Pot Painterly”

  • Ja dat wel maar je krijgt er wel hele goede kwaliteit voor terug, dat vind ik persoonlijk altijd wel fijn.

   • Ja, ik vind inderdaad wel dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Ik bedoel, je hebt toch liever één ding dat het heel goed is, dan tien dingen die slecht zijn.

   • beautynspice

    Ja daarom, ik had al zoveel basissen uitgeprobeerd die het net niet helemaal waren, maar zelfs met dit warme zweterige weer zit het als een huis!

 1. De paintpots zijn echt helemaal geweldig. Het kost wat maar dan heb je ook écht iets!
  Ik heb bare study en painterly en rubunesque staan hoog op mijn wishlist.

  • Als je de kans krijgt, zeker halen! Ik ben echt om, vandaag flink in de zon gezeten maar mijn oogschaduw zit nog als een huis!

 2. Heb ‘m ook, zeker mijn favo basis! Maar voor vette oogleden is hij niet voldoende 🙁 Gebruik hem zelf in combinatie met een Sephora Primer, dat scheelt al een hoop. En ik heb ook BlackGround, die is erg handig als basis én als eyeliner!

Trackbacks/Pingbacks

 1.  Review & Look: Catrice OMG I want that! | Beauty 'n Spice
 2.  Birthday Wishlist | Beauty 'n Spice
 3.  30 Days of Make-up – Day 11 : A Hint of Purple | Beauty 'n Spice
 4.  30 Days of Make-up Challenge - Day 29 : Sydney Sunset - Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *