De laatste tijd wissel ik regelmatig in mijn skincare. Ik merkte dat mijn Olaz crème niet het juiste deed voor mijn huid, en ik er droge plekjes en puistjes van kreeg. Not pretty. Toen ik eind december deze twee producten van Marbert binnen kreeg was ik ook erg nieuwsgierig. Ik had nog nooit van het merk gehoord en ben begonnen met het testen.

Productinformatie

Marbert zou geschikt zijn voor de jonge en de volwassen huid, en ze hebben voor ieder huidtype en huidprobleem een product is dat geschikt is. Uit de Pura Clean lijn ontving ik de Regulierende crème en de Touch Stick, beiden geschikt voor de vette huid. De producten uit de Marbert Pura Clean lijn bevatten ontstekingsremmende werkzame stoffen, welke er voor zouden moeten zorgen dat de acnébacteriën zouden verminderen. Daarnaast verminderen ze de productie van talk, waardoor er geen verstoppingen ontstaan. Door deze twee elementen zouden huidirritaties tot rust moeten komen en de weerstand van de huid zou moeten verbeteren.

Regulating Cream

Marbert Pura Clean Regulierende creme

De regulierende crème is de dagcrème uit deze lijn. Er wordt aangeraden om de producten ’s ochtends en ’s avonds te gebruiken, maar dat heb ik eigenlijk alleen de eerste week gedaan. De crème heeft een anti-spot-effect welke dus ontstekingsremmend zou moeten werken. De tube vind ik fijn, lekker hygiënisch alhoewel ik er wel eigenlijk altijd teveel uit haal.

Ik heb dit product dus een tweetal maanden gebruikt, en inmiddels is hij bijna op. De eerste keer schrok ik een beetje, ik had geen groene crème verwacht. Wel logisch eigenlijk, want de vette huid met onzuiverheden heeft vaak rode plekjes die hierdoor gedeeltelijk gecamoufleerd zouden worden. Ik merk geen groene waas op mijn gezicht, en merk niet dat mijn onzuiverheden gecamoufleerd worden. Ook is de crème matterend, een pluspuntje waar ik erg blij mee ben. De meiden met een vette huid kennen allemaal de glimmende huid wel, en hoewel ik aan het einde van de dag alsnog een glimmende t-zone heb is het wel een stuk minder als ik deze crème gesmeerd heb. Echt tegengaan van onzuiverheden, meh. Nee, niet echt. Ik blijf last houden van onzuiverheden, maar de crème veroorzaakt niet meer onzuiverheden zoals andere dagcrèmes soms wel eens doen. Wat ik ook erg fijn vind aan de crème is dat hij prima werkt voor de vette gedeeltes in mijn huid, maar de droge gedeeltes niet extreem droog maakt, en dat hij erg snel in de huid intrekt.

Touch Stick

Marbert Pura Clean Touch Stick

De Marbert Pura Clean Touch Stick is een kalmerende en regulerende stick tegen puistjes. Ook dit product heeft weer het anti-spot-effect welke ontstekingsremmend werkt. Het product verkoeld en neemt het spanningsgevoel weg. Daarnaast zou het roodheid en vlekjes verminderen.

Het product is een roller, wat in mijn niet echt het ideale is voor een product wat je op onzuiverheden moet aanbrengen. Doordat je het op je huid rolt breng je toch juist die bacteriën de tube in? Daarnaast breng je ook snel te veel aan, en mijn roller ging na een paar weken lekken, waardoor ik in één keer genoeg had voor drie dagen. Het product brandt een beetje na aanbrengen, en droogt voornamelijk mijn puistjes uit. Verder heb ik niet het idee dat het heel veel doet.

De crème zou ik als hij helemaal op is zo weer aanschaffen. Vooral het matterende effect van de dagcrème vind ik erg fijn! De roller heb ik maar een aantal weken gebruikt, ik had niet het idee dat hij veel extra’s voor mijn huid deed. De regulierende crème heeft een adviesprijs van €16,95, de touch stick €12,95. Een gemiddelde prijsklasse dus. De producten zijn onder andere bij Douglas te koop.

2 Reacties aan “Review – Marbert Pura Clean”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *