Het wordt weer zomer en de blote-benen-tijd komt er weer aan. Sterker nog, een paar dagen terug leek het wel hartje zomer. Mooie gelegenheid om mijn nieuwe hars-apparaat uit te testen die ik won bij Wearefashion. Een tijdje geleden had Sanne namelijk een winactie, samen met harswinkel.nl, om een HairOn waxset te winnen met daarin het apparaat, 2 harspatronen en strips. En ik was de gelukkige winnares. Toen het van het weekend zo warm was vond ik het tijd om hem eens uit te testen.

Als eerste de harsverwamer (op de foto zie je de achterkant, waar de stekker in gaat), hierin stop je de waxpatronen. De harsverwarmer zet je aan en op de gewenste warmte. Er zijn namelijk 6 standen. Met mijn gevoelige huid zette ik hem op stand 5, precies warm genoeg zonder mijn huid te irriteren. Het duurt vrij lang voordat de hars warm is, je moet ongeveer 30-40 minuten wachten volgens de beschrijving, maar mijn ervaring was dat hij met een 20-25 minuten ook al klaar was. Vervolgens breng je de hars aan het rollen, de waxpatronen hebben namelijk zelf een applicator om de wax aan te brengen. Dit doe je, zoals ik begreep uit de beschrijving, direct op de huid. Het makkelijkste is met de haarrichting mee, want anders begin je al met waxen..

Vervolgens breng je een waxstrip aan, deze wrijf je nog even goed aan en dan begint het pijnlijke werk… Het verwijderen van deze strip. Dit doe je tegen de haarrichting in. Een stevige ruk, en weg is het haar. Ik vond het apparaat gemakkelijk werken, en het werkt ook echt. Mijn benen zijn flink zacht.

Het is niet aan te raden om dit vlak te doen voordat je weg gaat, doe het een avondje van te voren. De kans is namelijk groot dat je rode bultjes hebt na het gebruik hiervan. De huid raakt natuurlijk een beetje geïrriteerd, wat heel normaal is, en die bultjes trekken na een paar uur ook wel weg. Maar mocht je dit een uurtje voordat je weg gaat doen, dan zitten die bultjes er nog. Niet zo charmant.

Wat ik een echt nadeel vond is dat er bij mijn set geen nabehandelingsolie zit. Tevens is de beschrijving heel summier, ik kon er niet gelijk uit opmaken hoe het precies werkte en moest naar filmpjes op zoek. De set die ik heb staat inmiddels niet meer op harswinkel.nl, die er nu staat heeft wel een nabehandelingsolie. Tevens is het niet duidelijk hoe ik het apparaat schoon moet maken. En ik mis echt een doekje zoals bijvoorbeeld bij de Veet harsstrips zitten. Er bleef namelijk wel een restje wax op mijn benen zitten. En mooi niet dat dat er af ging. Ik heb het geprobeerd met douchegel, shampoo en zelfs met handzeep, maar ik kreeg het er niet af.

Harswinkel leverde het pakketje netjes, de doos was goed verpakt, luchtkussentjes om het op te vullen en het kwam zonder beschadigingen aan. Ik ben, naast het kritiekpuntje van hierboven, heel erg tevreden en kan het iedereen aanraden. Ja het doet even pijn, maar het is een stuk handiger dan om de paar dagen scheren! Laat die zomer maar beginnen, ik ben er klaar voor.

11 Reacties aan “Review: Professional Hars Kit”

 1. Klinkt erg goed zeg! Veel beter dan elke dag je benen te moeten scheren, wat een rotwerk is dat zeg. Dat apparaat lijkt me ook erg handig.

 2. Klinkt goed 🙂 Leuk dat je hem gewonnen hebt!

  Zelf durf ik het nog niet echt aan na een ‘traumatische ervaring’ (trok een stukje huid kapot) dus ik hou het bij ontharingscreme 🙂

 3. Ik vind harsen superfijn, en even pijnlijk. Heb zelf een groot apparaat waar gelijk zes van die verpakkingen in kunnen warmen, binnen vijf minuten is de hars warm genoeg, erg fijn!

  Wel fijn dat er zulke apparaatjes nu voor thuisgebruik zijn:)

 4. Leuk om te lezen dat je zo tevreden bent! Ze verkopen wel na behandeligsproducten. Ik heb ook een set met een olie achtig iets en daarmee kun je restjes heel makkelijk verwijderen. Misschien zou je gewone olie kunnen proberen, misschien werkt dat wel net zo goed! Heel veel plezier ermee 🙂

 5. Beste Jessica,

  Leuk je ervaring met de gewonnen wax kit te lezen.

  Op onze site vind je voor iedere wax kit een gebruiksaanwijzing. Wij raden ook altijd aan om een voor- en nabehandelingslotion of olie te gebruiken.
  De olie lost de hars op bij nood kun je inderdaad al uit de voeten met olijfolie.

  Het klopt dat dit product niet bij deze set zat, maar op de site zijn nieuwe aanbiedingen te vinden met en zonder http://www.harswinkel.nl/index.php?item=maand-aanbieding&action=page&group_id=22&lang=NL

 6. Mooi pakketje! Ik heb zelf een ander professioneel harskit waar meerdere patronen in kunnen staan, maar uit gemak doe ik het niet altijd. En soms gebruik ik gewoon koude harsstrips van Veet, ook weer uit gemak. Scheren onder de douche is dus eigenlijk wat makkelijker.

  Je kan ook speciale olie om hars te verwijderen en aloë vera gel kopen.

 7. Leuke review
  Ik gebruik zelf ook zo een hars kit en ik wou je nog even tips geven over de gebruik van de hars kit.
  Als je hars resten over hebt kan je met een schonekant van de harsstrip op de zelfde manier de restjes eraf halen zonder er nieuwe hars over heen te doen.
  Ook is het handig om met massage olie, babyolie of andere soort olie om alle plakkerige restjes weg tehalen.
  En als je veel langebroeken draag dan raad ik je aan om je benen of lichaamsdelen te scrubben dat voorkomt ingroeiende haartjes.
  Ook vergeet niet om je benen te desinfecteren dat is gewoon hygienische.
  Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt.

  • De olietip had ik al gekregen, stom daar niet aan gedacht te hebben 🙂 Scrubben helpt helaas niet bij mij en desinfecteren deed ik al 😉 Bedankt voor je tips! Lief van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *