Een tijdje terug was het 1+1 op Bourjois Nagellak bij Ici Paris XL. Daar moest ik natuurlijk gebruik van maken. Ik kocht twee lakjes, links is 07 Fuchsia Bucolique en recht is 05 Coral Magique. De twee lakken komen beiden uit de Bourjois 1 second lijn. 1 nagel lakken en een droogtijd van 1 seconde, én geen fouten. Dat is nogal wat Boujois. Ik was benieuwd of ze dat ook waar konden maken.

Als eerste, de lakken zijn fijn. Ze hebben een breed afgerond kwastje, wat me in eerste instantie een beetje verbaasde. Lakt dat nou echt fijn? Ja dat lakt fijn. Je kunt bijna in een keer je hele nagel lakken. Als je smalle nagels hebt dan, met wat bredere nagels wordt dat wat moeilijker. Hoewel Bourjois de 1 seconde droogtijd niet kan waarmaken is de lak wel snel droog. Laten we gaan kijken naar de swatches.

De eerste kleur is 05 Coral Magique. Een mooie koraalkleur met gouden shimmer. Een ontzettend gaaf lakje, zeker voor de lente en de zomer wanneer het zonnetje schijnt. Lekker vrolijk. Ik had twee laagjes nodig om de boel goed te kunnen laten dekken. Doordat het lakje zo snel droogt gaat dit gemakkelijk en hoef je niet al te lang te wachten tot je de tweede laag aan kunt brengen.

Nummer twee is Fuchsia Boculique, een mooie felle fuschia tint. Deze lak dekt eigenlijk in één enkel laagje al, maar ik draag altijd minimaal twee lagen. Zo ook op deze foto.

Het enige minpuntje aan deze lakken vind ik de verpakking. De steel is -onhandig- lang en hoewel je dat met lakken niet merkt maakt het ze wel wat lastiger op te bergen. Ze passen bijvoorbeeld niet in mijn Helmer. Inmiddels staan ze in een kastje te pronken, maar dat bevordert de kwaliteit van de lak niet door het zonlicht wat er op kan vallen. De lakken zijn verder erg fijn in gebruik en voor een flesje van 9ml betaal je €8,50.

12 Reacties aan “Review & Swatches: Bourjois 1 second 05 Coral Magique en 07 Fuchsia Bucolique”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *