De meeste beautylovers zullen het al wel gezien hebben. Douglas heeft sinds kort een ‘huismerk’ nagellaklijn. De lakjes lijken qua vormgeving en ook qua kleuren geinspireerd te zijn op de lakjes van Chanel. Het voorste lakje wat je op de foto ziet is dan ook een dupe van Peridot. De collectie bevat 12 kleuren en ik heb er 4 aangeschaft. In een potje zit 11ml, wat een vrij normale inhoud is voor een potje nagellak. De lakjes kosten €4,95 per stuk. Redelijk budget dus. Ik kocht 4 kleuren, namelijk Elena (12), Fireworks (15), Precious (13) en Emma (05). De namen staan op de volgorde als op de bovenstaande foto.

Nadeel van de potjes is dat ze vierkant van vorm zijn. Gelukkig heeft Douglas het trucje afgekeken en kan de vierkante dop er af gehaald worden -sterker nog, je krijgt het potje niet los als die dop er op zit- en daaronder zit een hele fijne ronde dop. That’s what I like! Het kwastje is normaal qua breedte, maar lakt erg fijn.

De eerste lak die ik geswatcht heb is Elena. Een mooie donkerblauw-grijze kleur. De lak doet me denken aan Chanels Black Pearl, dat is ook al zo’n mooie frosty metallic lak. Ik vind dit erg fijne kleuren voor de winter. De lak dekt in twee laagjes en droogt snel.

Als tweede is de Peridot dupe aan de beurt. Dit is Fireworks. Een erg gaaf lakje, maar wel heel erg goud. De groene duochrome die er in zit is moeilijk te zien en ook erg lastig op de foto te krijgen. Zoals je ziet heb ik deze later aangeschaft en zijn mijn nagels op dit moment helaas gehavend. Groeit wel weer aan gelukkig, maar voor de swatch is het jammer! Dit is wel een heel apart lakje en je moet hem durven dragen, het past niet bij iedereen en ook zeker niet bij iedere gelegenheid.

Helaas kreeg ik deze geweldige lak niet mooi scherp op de foto. Het weer werkte op dat moment niet echt mee. Dit is Precious, een mooie donkerrode lak met een hele gave gouden shimmer er in. Deze lak dekt net zoals de vorige twee in twee laagjes. Ideaal! Ik vind dit echt een gave kleur voor als je rood wil, maar dan net een tikkeltje anders.

En als laatste is daar Emma, een mooie peachy roze lak die niet helemaal goed over komt op de foto. Hij lijkt qua kleur erg op Walk on Air uit de Hidden World collectie van Catrice. Deze heb ik zelf ook in mijn bezit en een deze dagen kunnen jullie daar ook een kleine vergelijking van vinden op Beauty ’n Spice. Op de foto zie je twee laagjes, maar dan schijnt de nagellijn nog wel door, 3 zou beter zijn voor deze kleur.

Al met al ben ik heel erg tevreden met de Absolute Nails line van Douglas. Ik ben benieuwd naar de limited editions waar ze mee gaan komen. De lakken zijn goed gepigmenteerd en dekken over het algemeen dus met twee laagjes. Ze hebben leuke kleuren die niet al te standaard zijn, en zeker als je op zoek bent naar een aantal dupes van Chanel is het een bezoekje aan Douglas waard. Zo is er ook nog een soortgelijke kleur als Paradoxal. Ik zou zeggen, als je in een Douglas bent, sla deze lakjes niet over. Ze zijn hun €4,95 absoluut waard.

 

10 Reacties aan “Review & Swatches: Douglas Absolute Nails Nagellak”

  1. Leuk dat Douglas nu huismerk nagellakjes heeft! Emma lijkt me het mooiste, maar ik moet zeggen dat ik ook best onder de indruk ben van de kleur Fireworks. Nice!

  2. Mijn nagels zijn op dit moment absoluut niet nagellak waardig dus vandaar dat ik ook nog niet naar deze lakken heb gekeken.

    Mooie foto’s trouwens <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *