Mijn wenkbrauwen blijven een van mijn moeilijkste punten. Op sommige plekken heb ik maar weinig haartjes en ik heb al snel het gevoel dat het té wordt. Benefit Gimme Brow staat al een tijdje heel hoog op mijn verlanglijstje, en sinds kort is Essence met een dupe gekomen. De Essence Make Me Brow Eyebrow Gel Mascara. Een hele mond vol, maar maakt hij mijn wenkbrauwen ook mooi vol?

essence make me brow Hoewel ik dus niet in het bezit ben van de Benefit Gimme Brow kan ik wel zeggen dat de Essence Make Me Brow een zelfde soort verpakking heeft. Als je op internet zoekt zie je dat ze even groot zijn, maar dat het borsteltje van Essence iets groter is en qua haren net iets anders gevormd heeft. Ook zie je bij Essence de vezels in het product beter.

Het product

Maar wat doet het nu eigenlijk? Essence zelf noemt het een eyebrow gel mascara. Het is niet per se een setting gel, maar een 3 in 1 product. Het geeft kleur, vult in en vormt je wenkbrauwen. In de gel zitten vezels die er voor zorgen dat je vollere wenkbrauwen moet krijgen. Er zijn twee kleuren verkrijgbaar, en ik heb de kleur 01 Blondy Brows. Er is ook nog een donkere kleur verkrijgbaar. Deze kleur is vooral geschikt voor blondines. Er zit 3.8 ML product in, wat niet veel lijkt maar op je wenkbrauwen heb je ook niet veel nodig.

Op de verpakking staan geen ingrediënten, maar volgende website zijn het de volgende:

AQUA (WATER), ALCOHOL DENAT., VP/VA COPOLYMER, GLYCERIN, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, BUTYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, NYLON-6, DISODIUM EDTA, GALACTOARABINAN, TROPOLONE, SODIUM HYDROXIDE, MICA, SILICA, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

De werking

Je kunt het product op verschillende manieren gebruiken. Als setting gel nadat je bijvoorbeeld een potlood of poeder aangebracht hebt, maar ook op zichzelf voor een lichte kleur. Ik heb natuurlijk beide manieren uitgetest.

essence make me brow

Mijn wenkbrauw zonder product.

essence make me brow

En met, dit is een laagje. Het is een heel subtiel verschil, je ziet het bijna niet als je maar een dun laagje aanbrengt.

essence make me brow

En met twee laagjes. Hier zie je al veel meer verschil.

essence make me brow

Op mijn andere wenkbrauw probeerde ik het op de andere manier. Links is mijn wenkbrauw zonder product, de tweede is met het aanbrengen van mijn Essence wenkbrauwpotlood en de derde met potlood + make me brow. Op deze manier is het effect veel ‘heftiger’. Maar het blijft alsnog natuurlijk

essence make me brow essence make me brow

Nog even de wenkbrauwen zonder product en met product naast elkaar. Foto 1 is zonder en met twee laagjes Essence Make Me Brow, de tweede is zonder en met Potlood + Make Me Brow.

Eindoordeel

Ik ben heel erg blij met dit product. Mijn wenkbrauwen zijn niet zo bijzonder als ik er niks aan doe, hebben lege plekjes en er mist echt iets in mijn gezicht. De Essence Make Me Brow in combinatie met een wenkbrauwpotlood geeft ze een strakke, maar toch nog natuurlijke uitstraling. Als ik een heftige ooglook draag vind ik het mooier om ze nog iets strakker bij te tekenen, maar bij rustige looks is dit ideaal. En het kost een stuk minder tijd dan mijn vorige routine. Ik merk dat ik steeds vaker dit product erbij pak! Het blijft trouwens ook goed zitten, de eerste keer dat ik het product gebruikte ging ik in de avond sporten, en vergat eigenlijk dat ik het uitgetest had. Daar dacht ik pas aan toen ik mijn alles stond te geven op de crosstrainer, en dan zweet je natuurlijk flink. Het effect was wel wat lichter, maar er zat nog genoeg product op, en het was niet uitgelopen over mijn hele gezicht. Dat het wat vervaagde kwam vooral doordat ik met mijn vingers over mijn gezicht ging om de ergste zweetdruppels weg te vegen.

De Essence Make Me Brow is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister, en kost € 2,59.

8 Reacties aan “Review & Swatches: Essence Make Me Brow”

  1. Ik heb deze ook en ben er ook echt heel blij mee! Ik gebruik hem in combinatie met mij Anastasia Dip brow in taupe Super combinatie!
    Xx

    • Glans komt omdat ik te ongeduldig was met de foto’s en door mijn ringlight! Fullface is het gewoon mat, ik had ook even zo’n foto toe moeten voegen!

  2. Dat lijkt zeker een goede dupe! Mooi natuurlijk effect, heel subtiel, maar net genoeg om wat vollere wenkbrauwen te hebben. En fijn dat hij ook vrij goed blijft zitten! Lijkt me toch een ramp als je wenkbrauwen halverwege verdwenen zijn, haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *