De You Rock Limited Edition van Essence ligt al weer een week of anderhalf in de schappen, en vandaag laat ik jullie mijn spulletjes zien. Ik kocht uit deze collectie het Speed of Light Blue lakje en de lipstain in de kleur Let me In Rose.

Ik begin met het nagellakje. Ik ben hem al een aantal keren bij collega-bloggers tegen gekomen, en oh wat is ie daar mooi. Maar ik heb het nu al een aantal keer geprobeerd, maar mijn lakje is dik, stroperig en lakt niet fijn. Hij dekt wel in twee laagjes, maar dan blijf ik strepen houden. Op de foto hierboven droeg ik een aantal uur het lakje met drie lagen, maar zoals je ziet wilde hij ook niet goed drogen. En gezien geduld niet mijn sterkste punt is bots ik overal tegenaan en is de lak op de tips van mijn nagels opgehoopt. Zo jammer, want ik vind het echt een geweldig kleurtje! Ik ga hem binnenkort maar eens verdunnen, misschien dat hij me dan wel kan bekoren.

Dat lipstains hot zijn is inmiddels wel duidelijk. Vrijwel ieder merk is er mee uitgekomen, meestal in een stift vorm. Essence kon natuurlijk niet achterblijven en in de collectie zitten er dan ook twee. Ik kocht 01 Let Me In Rose. Ook deze zit in een stift met een afgeronde punt. Hij doet me denken aan de stiften waar ik vroeger mee kleurde, en dan niet alleen door zijn vorm. Hij stinkt ook verschrikkelijk naar zo’n soort stift. Dat vind ik echt een nadeel aan dit product. Wat mij betreft hadden ze daar wel wat aan mogen doen.

De lipstain is erg gepigmenteerd zoals je kunt zien. Fijn, want dat is ook de bedoeling. Ik vind de lipstains vooral fijn als je bijvoorbeeld een felle lippenstift wil dragen. Ik gebruik ze dan ook vaak onder de lipstick. Vooral met rode lipstick op een avondje stappen is dit handig. Niet ieder half uur naar de wc gaan om te checken of alles nog wel op z’n plek zit, of dat je lipliner beter zichtbaar is als je lippenstift. Ik ben om, lipstain is een van mijn favoriete producten! Deze van Essence is vrij roze, leuk voor de felle lippen trend van deze lente.

Met de de houdbaarheid van de lipstain zit het wel goed. Ik moest flink boenen met water/zeep en makeupremover om de swatch van mijn hand te krijgen, en nog bleef hij zitten. Ik vond de collectie zelf verder niet heel erg bijzonder, wat dat betreft heb ik leukere collecties gezien van Essence.

De lipstain kost €1,99 en voor de nagellak betaal je €1,49.

8 Reacties aan “Review & Swatches: Essence You Rock”

  1. Ik vind die nagellak echt lovely! Heerlijk zomers kleurtje. Lipstain ben ik ook erg benieuwd naar. Maar op je foto’s ziet het er mooi uit. 🙂

  2. Die lipstain vind ik niks. 🙁 Dekt mijn lippen niet egaal, wat ik ook doe.
    Het lakje vind ik erg leuk, lekker zomers kleurtje. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *