Een tijdje terug was ik in Amsterdam, en Amsterdam staat gelijk aan Inglot en Mac voor mij. Van de zomer was ik voor het eerst in de Inglot store in Amsterdam. Op dat moment was er alleen daar een Inglot in Nederland. Tegenwoordig zijn er ook in een aantal V&D’s Store in Stores te vinden. Helaas is Zwolle voor mij het dichtste bij, wat toch al gauw weer zo’n half uur a 3 kwartier in de auto is. Als ik in de buurt van een filiaal ben moet ik dus gewoon naar binnen toe! Deze keer nam ik onder andere een freedom system mee. Ik had er al eentje met 4 kleurtjes, dus vandaar dat ik deze vorm nogmaals kocht. Lekker makkelijk om boven op elkaar te stapelen in mijn stash.

Zoals je ziet ging ik deze keer voor een nude palette, lekker makkelijk als je ergens blijft slapen. Gewoon deze in je tas en gaan. De kleuren hebben geen namen, maar nummers. De gouden kleur is AMC Shine 25, de roze is Pearl 397, de bruine is D.S. 461 en als laatste koos ik voor een Rainbow oogschaduw, hierin zitten 3 kleurtjes welke je afzonderlijk van elkaar kunt gebruiken, maar je kunt ze ook gewoon door ‘elkaar mengen’ en als 1 kleur gebruiken. De kleur  die ik heb is Rainbow 170R. Zoals je ziet heeft iedere kleur weer een ander ‘nummer’. Zo heb ik een AMC, Pearl en een D.S.. Dit zijn de finishes van de oogschaduws.

AMC staat voor Advanced Makeup Component. Dit zijn kleuren die geschikt zijn voor de gevoelige ogen en bevatten geen talk. Ik heb een AMC Shine in dit palette, dat is een AMC met een glans. Dan heb je Pearl wat kleuren met een mooie shimmer zijn. D.S. zijn Double Sparkle kleuren. Kleuren die niet helemaal mat zijn maar net een klein beetje shimmer hebben. Naast deze kleurtje voert Inglot ook een Matte lijn, met zoals de naam al zegt, matte kleuren. En dan natuurlijk de Rainbow lijn. Oogschaduws met 3 oogschaduws in de pan. Voor iedereen wat wils dus.

Zoals je ziet zijn de kleuren goed gepigmenteerd. De volgorde van de swatches zijn gemaakt op de volgorde van benoeming van de kleurnummers hierboven. Zonder basis, de eerste 3 met mijn vingers, de andere 3 met een kwastje, want dat was makkelijker ivm de verschillende kleurtjes. Helaas ben ik mijn bonnetje kwijt geraakt, maar voor een palette als deze betaal je ongeveer €30,-. Er zijn ook palettes verkrijgbaar met 2 of 3 kleurtjes, met 5 kleuren en voor de mensen die helemaal los willen gaan zijn er palettes te verkrijgen voor 20 of zelfs 40 kleuren.

Voor de volgende keer als ik weer in de buurt van een Inglot ben moet ik alvast weer een wenslijstje maken. Er is zo ontzettend veel verkrijgbaar en als ik in een store ben dan weet ik niet meer wat ik moet kiezen.

Hebben jullie al zo’n mooi Freedom System of andere producten van Inglot? En wat vinden jullie er van?

13 Reacties aan “Review & Swatches: Inglot Freedom System”

    • Ja echt super zonde 🙁 volgende keer stuur ik winactie prijzen dus ook gewoon met pakketpost. Hoop dat de postbode er dan maar plezier van heeft ofzo :s

  1. Ik vind een palette met 4 kleuren ook veel makkelijker dan een palette met meer kleuren. Bovendien, als je de kleuren zo uitzoekt dat je er een volledige ooglook mee kunt maken, heb je het goed gedaan en kun je die gewoon meenemen als je gaat logeren. Scheelt palettes slepen enzo.

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Looks: EOTD On The Go | Beauty 'n Spice
  2.  Ooglook - A pop of Jade | Beauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *