mua nagellak

Een tijdje terug kreeg ik twee flesjes MUA nagellak cadeau, in de kleuren Pistachio Ice Cream en Plum Noir. Twee kleuren die precies mijn smaak zijn, de een meer voor de lente en zomer, de ander meer voor de herfst en winter. Ik was erg benieuwd naar de nagellak van MUA, dus dat kwam helemaal mooi uit.

MUA nagellak

Het eerste wat mij op viel toen ik deze lakjes zag was het flesje. Ik denk dat meerdere mensen deze wel bekend voor komt. Hij lijkt namelijk heel erg op de flesjes van Essie, alleen dan een stukje kleiner. Een flesje bevat 6.2ML product, waar de meeste lakken toch al snel 8 a 10ml bevatten. De Essie lakjes bevatten zelfs 13.5ML. Een flink stuk kleiner dus, wat een voor- en nadeel kan zijn. Het kwastje is een simpele, dunne, recht afgesneden zoals we ze bij veel merken zien. Ik had graag een afgeronde versie die wat dikker was gezien. Maar goed, voor €2,49 mag je natuurlijk niet klagen over zo’n detail.

MUA nagellak Pistachio Ice Cream

Als eerste Pistachio Ice Cream, een leuk, mintgroen kleurtje met een witte basis. Maar ehh, ik weet niet of het aan mijn ietwat roestige lak skills ligt, of aan de temperatuur in de kamer hier maar ik krijg deze niet netjes op mijn nagels. Echt gewoon niet. Hij lakt enorm streperig en hier heb ik een de INM Out The Door topcoat over aangebracht om hem nog net iets gladder te maken. Maar meh. Jammer, want het kleurtje vind ik echt super. Dit zijn overigens 4 laagjes, ik probeer zo dun mogelijk te lakken en bij een dunne laag zag je al dat hele stukken nagel niet netjes dekte.

MUA nagellak Plum Noir

Ik ben helemaal weg van de kleur van Plum Noir, deze aubergine achtige, paars-rode tint vind ik super. Helemaal voor als het straks weer herfst wordt. Ook deze lakte een beetje streperig, maar een stuk minder als Pistache Ice Cream. Deze lak zie je dan ook zonder topcoat, met 3 (dunne) laagjes. Sommige plekjes hadden net een extra laagje nodig gehad, maar dan wordt de kleur gelijk weer zo donker. Deze ga ik er zeker in de herfst nog eens bijpakken.

Ik ben niet helemaal overtuigd, de lakken zijn moeilijk om helemaal egaal op je nagels aangebracht te krijgen. Ik koop liever een kleurtje van Catrice, ook al betaal je er maar €2,49 voor. De verpakkingen vind ik dan wel weer mooi, alleen een beetje afgekeken van Essie. MUA is bij een aantal geselecteerde Kruidvat winkels te koop.

9 Reacties aan “Review & Swatches – MUA Nagellak Pistachio Ice Cream & Plum Noir”

  1. Wauw, de kleur is echt geweldig, wel erg jammer dat de lak zo streperig is, dat is san weer zo’n vervelend minpunt, maar nog steeds leuke kleurtjes!

  2. Beide mooie kleurtjes, maar Plum Noir vind ik echt prachtig. Wat een mooi kleurtje <3! Binnenkort ook maar eens kijken in het schap van MUA 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *