Essie, lak die tot een tijdje terug verschrikkelijk moeilijk verkrijgbaar was, maar sinds kort te verkrijgen in een groot aantal Etos filialen. Ik heb 5 stuks in mijn bezit en ga jullie daar vandaag de swatches van laten zien.

Ik had al een aantal lakjes van Essie in mijn bezit die ik ooit uit Amerika liet overkomen. Het merk was fijn, maar belandde nooit echt in mijn favorieten. Misschien ook wel omdat ik zo ontzettend veel heb staan en de kleuren die ik kocht niet zo bijzonder waren. Kleuren op de computer komen toch heel anders over als je ze in het echt ziet, zeker als je lakken kiest waar nog maar weinig swatches van te vinden zijn. Desondanks ze niet favoriet waren bleef de lak wel goed zitten, dekte goed en lakte gemakkelijk. Ik was benieuwd of het met de lakken die nu in Nederland verkrijgbaar zijn ook zo was. We hebben best een breed assortiment en om de zoveel tijd komt er een nieuwe limited edition uit. Genoeg keuze dus. Ik kreeg voor mijn verjaardag de volgende 5 kleuren.

Als eerste Lapiz of Luxury,  een creme lakje welke zo blauw als de lucht op een licht bewolkte dag is. Dekkend in twee laagjes, maar voor het mooie is een derde laagje wel nodig.

Dan hebben we Trophy Wife. Dekkend in twee laagjes, met een metallic finish. Groen is niet helemaal mijn kleur maar deze metallic finishes kan ik wel waarderen. Nadeel is wel dat je foutjes snel opmerkt en extra geaccentueerd worden met zo’n finish.

Ook dekkend in twee laagjes is Watermelon. De kleur moet het rode uit de watermeloen voorstellen, maar naar mijn mening is de kleur daarvoor iets te felrood.

Dai hoe? Peach Daiquiri is de naam van deze lak. Mijn favoriet van de kleuren die ik cadeau kreeg en dit is ook diegene die ik al een aantal keer gedragen heb. De kleur neigt op de foto meer richting roze terwijl hij in het echt ook meer een oranje toon heeft. Helaas moeilijk op foto te vangen. Deze lak dekt ook in twee lagen

Als laatste is Exotic Liras aan de beurt. Een kleur die dicht ligt bij Watermelon, maar iets donkerder is. Dekt in principe in twee lagen maar zoals je ziet kun je mijn nagellijn (die helaas wat vuil is op de foto) nog goed door de foto zien. Ik had dus eigenlijk een extra laagje aan moeten brengen.

Al met al ben ik heel erg tevreden met de Essie lakjes. Ze lakken gemakkelijk en de formule is zo goed als perfect. Het droogt snel en wat bij mij het allerbelangrijkste is, het blijft ook goed zitten. De lakken die ik echt al meerde dragen droeg bleven zeker 3 dagen zitten zonder chips. En voor mij is dat erg lang. De kwastjes lakken fijn en over het algemeen zijn ze goed gepigmenteerd en hebben ze twee lagen nodig om egaal te dekken. Het enige minpunt is dat ze vrij prijzig zijn. Voor een lakje betaal je €9,99.

Essie is verkrijgbaar bij onder andere Etos en DA.

 

 

8 Reacties aan “Swatches: Essie nagellak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *