Een van mijn goede voornemens dit jaar voor Beauty ’n Spice is om meer tutorials te gaan plaatsen. Niet alleen pictorials, maar ook in videovorm. Om niet gelijk in januari al mijn goede voornemens niet waar te kunnen maken, vandaag de eerste pictorial van de Arabian Nights look.

De look maakte ik met het Makeup Revolution Eyes Like Angels palette, waar zeer binnenkort ook een review op Beauty ’n Spice van zal komen. In het palette zitten veel kleuren, maar ik koos er voor om de goud/paarse kant op te gaan. Om deze look te maken volg je de volgende stappen.

ooglook arabian nights pictorial
  1.  Begin met een geprimed oog. Ik gebruik hiervoor MAC Paintpot in Painterly. Ik vind het fijn om de ergste plakkerigheid van de primer weg te halen door een huidskleurige oogschaduw over het gehele ooglid aan te brengen. Hierdoor blenden de rest van de oogschaduws gemakkelijker.
  2. Breng de kleur dream aan in de binnenste ooghoek. Dit zorgt voor een mooie highlight en laat je ogen meer open lijken.
  3. In de buitenste ooghoek breng je de tint Purpled! aan. Deze tint is paars, maar komt op het oog meer als roze over. Ik bracht dit aan in een > vorm, hierdoor verleng je je oog.
  4. Nadat je deze kleur geblend hebt breng je de kleur Orchid aan. Dit is een blauw-paarse tint. Breng hem ongeveer op dezelfde plek aan als in stap 3, maar houd hem meer bij het uiteinde van je oog. Ook deze kleur blend je weer uit, in de richting van je binnenste ooghoek.
  5. Breng de kleur Green dream, een donkerblauwe tint, aan op bijna dezelfde plek als Orchid, maar breng hem ook aan in je crease. In het midden van je ooglid breng je de gouden kleur Award aan. Ook deze stap blend je weer uit. Herhaal stap 4&5 naar wens tot je de kleur intensiteit hebt zoals jij wilt.
  6. Onder je oog breng je de kleuren Green Dream en Purpled! aan op de buitenste helft van je oog, in de binnenste helft breng je award aan.
  7. Als laatste stappen breng je mascara aan. Optioneel kun je een winged eyeliner en een licht oogpotlood op de waterlijn aanbrengen zoals ik gedaan heb.

En dat is de look! Het is een vrij simpele look die vooral bestaat uit veel blenden en het opbouwen van de kleuren. Door dit in rustige stappen te doen en te herhalen zorg je ervoor dat je oogschaduws mooi in elkaar en in je huid overlopen en dat je geen harde lijnen hebt. Mocht je deze look namaken, vergeet dan niet me te tweeten of te instagrammen!

13 Reacties aan “How to/Pictorial – Arabian Nights”

  1. Oh, mooi man! Schitterend de roze kleur in de arcadeboog, maar ook je binnenste ooghoek. De winged eyeliner erbij.. so fab! Ik vind je looks zo mooi, ook die op je profielfoto aan de zijkant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *