beautyblender

Worth The Hype? is een nieuwe rubriek op Beauty ’n Spice. In deze rubriek wil ik gaan bespreken of ik producten de hype wel waard vind. Vind ik ze ook zo goed als de rest in de beauty community? Waarom wel en waarom niet? Vandaag is de welbekende beautyblender aan de beurt.

beautyblender cleanser

Dit product heeft een paar maanden op mijn wishlist gestaan. Steeds twijfelde ik of ik hem wel aan moest schaffen. 15€ voor een make-up spons? Really? Dat is voor een student toch best wel wat geld. Dat is bij wijze van bijna een kwart van mijn wekelijkse boodschappen. En eigenlijk wil je ook de cleanser er wel bij, en ook die kost weer €13,95. Of je koopt een pakket met 2 Beautyblenders én de vloeibare cleanser en dan ben je om en nabij €35,- kwijt. Wil je de solid cleanser dan ben je er los €12,95 voor kwijt, en in een pakket met de beautyblender €27,95.

beautyblender beautyblender

Genoeg over de prijzen. Het idee van de Beautyblender is dat je hem nat maakt voordat je hem gaat gebruiken. Hierdoor zou de spons minder product opnemen. Want dat is een bekend probleem met make-up sponsjes, een spons zuigt namelijk product in zich op. Door hem nat te maken voordat je er mee aan de slag gaat zou je dat dus kunnen voorkomen. Op de eerste foto hierboven zie je twee beautyblenders naast elkaar, op de foto daaronder zie je het verschil in de grote nadat er eentje nat gemaakt is.

En dan ga je het aanbrengen. In principe moet je er alles mee kunnen, maar ik heb hem vooral gebruikt voor m’n foundation. Ik kan er maar niet aan wennen. Ik heb periodes dat ik hem een aantal dagen achter elkaar gebruik, maar toch vind ik het effect wat het met mijn foundation op mijn gezicht geeft niet helemaal wat ik zoek. Misschien dat het aan mijn foundation ligt, misschien ligt het wel aan hoe ik het aanbreng, maar meh.

En dat schoonmaken, de eerste keren is echt alles roze, zo erg geeft hij af. Dat merk je met het opbrengen trouwens niet gelukkig. Op de eerste foto hierboven zie je de vieze beautyblender, op de tweede foto waar hij groter is heb ik hem schoongemaakt met de cleanser. Hij blijft vies, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik ook al een tijdje de spons niet meer schoongemaakt had bij gebrek aan cleanser, het heeft er dus lekker in kunnen trekken.

Worth the hype?

Om even bij het doel te blijven van dit artikel, vind ik de beautyblender de hype waard? Ja én nee. Ik vind hem duur, er zijn goedkopere varianten te krijgen die net zo goed, als bijna net zo goed werken. Real Techniques komt binnenkort bijvoorbeeld ook met een soortgelijke spons uit die een stuk goedkoper is. Of die fijn is moet nog blijken, dat wel. Soms heb ik geen zin in kwasten, soms vind ik de boel te poederig en dan pak ik mijn Beautyblender er wel bij. Maar het is niet mijn holy-grail en dat gaat hij ook niet worden.

Wat vinden jullie van een rubriek als deze? En hebben jullie nog suggesties wat jullie als volgende product in Worth The Hype zouden willen zien? Laat het achter in de comments!

11 Reacties aan “Worth the Hype?: Beautyblender”

  1. Ik heb een hele tijd zo’n normaal grime-sponsje gebruikt. Maar na verloop van tijd werd mijn huid er ontzettend droog van en vond ik het gewoon niet meer hygiënisch. Ik zou dit niet snel kopen, vooral ook omdat er goedkopere alternatieven zijn.

  2. Het lijkt me meer poetswerk, dan dat je hem werkelijk gebruikt. Maar blijkbaar is de dekking die hij geeft perfect. Mmh de cons wegen bij mij toch meer door.

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Worth the Hype?: Urban Decay Naked Palette | Beauty 'n SpiceBeauty 'n Spice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *